Gå videre til innhold
Forstuing eller forstrekning?

Nyhet -

Forstuing eller forstrekning?

Vært uheldig i det siste? Det er fort gjort å forstue et ledd eller forstrekke en muskel enten du trener, løper på høye hæler eller bare er klønete og for rask i svingene.

Når du snubler eller tråkker over og får denne typen småskader, vil kroppen frigjøre kroppsegne stoffer som kalles prostaglandiner. Disse utløser symptomer på smerte og betennelse.

Forstuing eller forstrekning?

En forstuing skyldes at et ledd er blitt vridd eller strukket mer enn det tåler, noe som fører til at det skadede området blir vondt, varmt og hovent. En forstrekning skyldes at muskler eller sener blir vridd eller dratt. Vanlige områder for belastning er nakke og skuldre, hamstringmuskel (bak låret), hånd og arm. Feilaktig løfting eller lengre repetitive bevegelser gir belastning på muskler og sener. 20% av alle idrettsskader er ankelskader slik som forstuing eller forstrekning. En forstuing gjør vondt, men når den verste smerten og hevelsen er borte, bør du gradvis begynne å belaste foten. En tilpasset belastning vil dempe hevelsen og hjelper tilhelingen av smerten.

Kjøle ned

En smertestillende gel kan gi god smertelindrende effekt både ved forstrekning og forstuing, altså ved plager som lett kan oppstå i hverdagen. Ofte vil også en kjølende effekt være ønskelig. Med innhold av mentol vil du få en kjølende følelse på stedet som smøres inn, noe som ytterligere vil bidra til smertelindringen. Ibux® gel med mentol er en smertelindrende gel som også har kjølende effekt. Les mer om denne på  www.weifa.no

Tradisjonelle råd for å forebygge forstuing eller forstrekning:

- Hold deg i bevegelse

- Varm opp før trening

- Sørg for god og riktig sittestilling

- Stress ned

Related links

Emner

Tags

Relatert materiale